Cestovný ruch v medzinárodných súvislostiach - Novacká, Ľudmila, 1953-
Tri hlavné prístupy vyhodnocovania cestovného ruchu. Požiadavky Európskej únie pre rozvoj cestovného ruchu. Subindexy konkurencieschopnosti destinácií cestovného ruchu. Pravdepodobnosť globálnych rizík v rokoch 2014, 2015 a 2016. Vplyvy konkrétnych globálnych rizík.