Vybrané črty hospodárskych systémov v období staroveku - Poláčková, Hana, 1968-
Význam hospodárskych dejín. Hospodárstvo staroveku. Pracovná sila a otroci. Vynálezy a technológie staroveku. Poľnohospodárstvo, pôda a remeselná výroba. Hospodárske využitie zvierat. Významné obchodné cesty: Hodvábna cesta, Jantárová cesta, soľné cesty.