Effects of modernization of retail management - Dudáš-Pajerská, Erika, 1988-
Súčasný vývoj maloobchodu s potravinami, ktorý je definovaný ako trend nahradzovania tradičných malých obchodov s potravinami formátmi väčšieho rozsahu – tzv. modernizácia retail manažmentu. Inak povedané, v prvom rade retail manažér zohľadňuje ukazovateľ podielu na trhu a nie zabezpečovanie dostupnosti potravín pre odberateľov. Analýza problematiky spomínanej modernizácie a jej efekt v podobe tvorby oblastí s nedostatočnou možnosťou nasýtenia základných a nevyhnutných potrieb človeka, tiež nazývanými potravinové púšte.