Optimálne pokuty za kartelové dohody: prípad Slovenska - Kališ, Richard, 1991-
Kartelové dohody a požiadavky na sankcie. Empirické štúdie k ekonómii pokút za kartelové dohody. Empirická analýza. Relevantný obrat. Počet firiem tvoriacich dohodu a organizácia kartelov. Vyčíslenie optimálnej výšky represívnej pokuty ako percenta skutočne udelenej pokuty. Zobrazenie dopočítaných teoretických pokút ako podielu k relevantnému obratu. Porovnanie skutočne udelenej pokuty a optimálnej teoretickej represívnej pokuty za predpokladu extenzívneho zisku.