Meranie výkonnosti procesov sezónne orientovaných podnikov - Tkáč, Michal, ml., 1984-
Analýza sezónne orientovaného podniku, ktorý však sezónnosti musí priamo prispôsobiť nielen predaj, ale aj výrobu. Ide o výrobu a predaj zmrzliny, ktorej skladovanie, čo i len na krátky čas, je možné iba na úkor kvality.