Aristotelés a aristotelizmus - Zágoršeková, Marta
Omyly Aristotelovej filozofie na mnoho storočí ovplyvnili názory vzdelaných i nevzdelaných ľudí. Vzdelaní teológovia i laickí veriaci sa opierali o jeho geocentrizmus, sociálni filozofi kritizovali jeho uznanie otroctva a feministky odsudzovali jeho názor na postavenie žien v spoločnosti. Nadčasová hodnota Aristotelovej filozofie.