Interkultúrna kompetencia ako predpoklad naplnenia komunikačného zámeru a predchádzania interkultúrneho konfliktu - Čiefová, Michaela, 1991-
Aktuálne sa čoraz viac skloňujú pojmy ako interkultúrna kompetencia, interkultúrna komunikácia, prípadne interkultúrny konflikt. Interakcie s príslušníkmi iných kultúr predstavujú neodmysliteľnú súčasť života každého z nás. Základné princípy a komponenty interkultúrnej kompetencie, príčiny existencie interkultúrnych konfliktov ako aj spôsoby, ako im predísť. Verbálne a neverbálne aspekty komunikácie, ktoré v podstatnej miere ovplyvňujú priebeh a úspech (eventuálne neúspech) interkultúrnej komunikačnej situácie.