Hlavné výzvy iniciatívy svetových mierových operácií - Pružinský, Michal, 1952-
Medzinárodné organizácie a podpora mierových operácií. Uskutočňovanie "zložitých operácií", ktoré sú koordinovaným mierovým úsilím zahŕňajúce aktivity diplomatov, vojakov, špecialistov, lekárov, pracovníkov humanitárnych organizácii a odborníkov na riešenie konfliktov.