Marketingová stratégia v individuálnom zdravotnom poistení - Škrovánková, Lea, 1954-
Autori sa zaoberajú stochastickými metódami, pomocou ktorých zostavili trojstavový model pre kritické ochorenia. Prostredníctvom Markovových reťazcov a matíc prechodov získali rozdelenie pravdepodobností prechodu. Tie ďalej aplikovali vo výpočte priemerných dôb zotrvania poistných zmlúv pre daný produkt v rôznych časových intervaloch bez uvažovania nastatia poistnej udalosti. Ďalej sledovali, s akou pravdepodobnosťou je možné očakávať, že poistná udalosť nastane vo vybraných časových intervaloch. Záver príspevku obsahuje modelový produkt individuálneho zdravotného poistenia pre konkrétny typ kritického ochorenia.