Ethnocentric Behaviour in the Slovak Population: Do Slovaks Purchase Slovak Dairy Products? - Lesáková, Dagmar, 1949-
Identifikácia etnocentrických tendencií slovenských zákazníkov v nákupoch mliečnych produktov. Hodnotenie vplyvu demografických premenných (vek, pohlavie, príjem a vzdelanie) na etnocentrizmus v nákupe mliečnych produktov. Skúmanie vplyvu etnocentrizmu na ochotu nakupovať domáce produkty. Empirické dáta boli získané v súbore 265 respondentov. Na posúdenie vplyvu demografických premenných na etnocentrické tendencie boli použité testy ANOVA a model lineárnej regresie.