Evaluation of the customer's credit eligibility – design of rating model - Markovič, Peter, 1974-
Obchodný úver ako bežne využívaný nástroj podnikového financovania. Dve principiálne otázky: Poskytnúť/neposkytnúť obchodný úver odberateľovi? Aký je finančný limit pre poskytnutie obchodného úveru? Ratingový model hodnotenia bonity ako významný nástroj riadenia kreditného rizika voči odberateľom. Kvalitatívna a kvantitatívna zložka ratingového systému. Slovenská databáza CRIBIS. Základné ukazovatele tvoriace kvantitatívnu časť modelu. Päť kategórií bonity podnikov. Aplikácia modelu v konkrétnych podmienkach.