Automatizácia pracovnej sily na Slovensku - Kališ, Richard, 1991-
Automatizácia pracovnej sily je pojem, ktorý sa donedávna spájal len s niekoľkými typicky manuálnymi a najmä rutinnými činnosťami. Čoraz viac sa však ohrozenými stávajú aj kognitívne, a dokonca nerutinné činnosti ako napríklad vedenie motorového vozidla, či spracovanie údajov. Ktoré povolania sú najohrozenejšie a ako ohrozený je slovenský trh práce v porovnaní s inými krajinami Európy? Ktoré regióny by sa mali pripraviť na zmenu v štruktúre zamestnanosti? A aké možnosti sa ponúkajú k tomu, aby sa z množstva nahradenej ľudskej práce nestala záťaž pre sociálny systém?