Budeme pracovať viac ako Keynes predpovedal? - Pobudová, Daniela, 1982-
Neustály progres v technologickom pokroku spoločne s akumuláciou kapitálu a rastom produktivity práce patrí medzi hlavné hybné sily, ktoré počas 100 rokov majú v zásadnej miere pôsobiť na rast posunu životnej úrovne a zároveň jedincovi zvýšiť životný štandard a znížiť nárok na odpracované hodiny. Prečo sa tak teda nedeje? Kde nastala v Keynesovej predikcii chyba?