Nová priemyselná revolúcia v Európe? - Kopkáš, Peter
Charakter priemyslu v globalizovanom svete sa mení. Tieto zmeny sú vyvolané zrýchľujúcimi sa prepojeniami fyzikálnych, digitálnych a biologických systémov. Vyznačujú sa ohromujúcimi objavmi v novovznikajúcich technologických oblastiach, ktoré zahŕňajú najmä umelú inteligenciu, internet vecí, cloud computing, robotiku, autonómne vozidlá, aditívnu výrobu, nanotechnológie, biotechnológie, nové materiály, skladovanie energie a podobne.