Národný strategický a referenčný rámec pre Slovensko - Jánošová, Veronika, 1953-
Základným strategickým dokumentom Slovenskej republiky na programové využívanie fondov EÚ v rokoch 2007 -2013 je Národný strategický referenčný rámec. Podstatou NSRR je ekonomická a sociálna kohézia v oblastiach so štrukturálnymi problémami v priemyselných, mestských a vidieckych oblastiach a modernizovanie vzdelávacích systémov a podpora zamestnanosti. Použitie príspevkov z fondov na Slovensku na tieto hlavné ciele: konvergenciu, regionálnu konkurencieschopnosť a zamestnanosť a Európsku územnú spoluprácu. Operačné programy a ich financovanie. Čerpanie prostriedkov NSRR.