Index ekonomickej slobody ako nástroj evaluácie kvality podnikateľského prostredia s aplikáciou na krajiny V4 a s dôrazom na digitálnu revolúciu - Čukanová, Miroslava, 1984-
Index ekonomickej slobody, ktorý popri ďalších globálnych indexoch a rebríčkoch (napr. GCI, WCI, Doing Business) odzrkadľuje kvalitu podnikateľského prostredia v hodnotených národných ekonomikách. Zameranie na krajiny V4 sú z dôvodu geografickej, ekonomickej i kultúrnej blízkosti daných ekonomík i spoločného procesu prechodu z centrálne plánovaných na trhovú ekonomiku.