Kríza podniku a pohľad na ňu z Obchodného zákonníka - Križan, Martin
Kríza podniku a jej prejavy. Typické obdobia pre vznik krízy podniku. Novela Obchodného zákonníka zavádza nový inštitút spoločnosť v kríze, ktorým by sa mala posilniť ochrana veriteľov a zvýšiť miera zodpovednosti vlastníkov za podnikanie. Aké spoločnosti môžu a nemôžu byť spoločnosťou v kríze. Zo zákona je spoločnosť považovaná za spoločnosť v kríze, ak je v úpadku, alebo jej úpadok hrozí. Podľa platnej legislatívy sa spoločnosť nachádza v úpadku v prípade platobnej neschopnosti alebo ak je v predĺžení.