Účtovanie rezervného fondu, peňažných fondov v obciach a VÚC - Urbanová, Terézia
Obec a vyššie územné celky môžu vytvárať peňažné fondy podľa zákona č. 583/2004 Z. z. rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov ( „zákon č. 583/2004 Z. z.“).