Tolerancia k riziku a averzia k neistote. - Pilch, Ctibor, 1957-
Prax pozná rôzne výrazy popisujúcimi riziko. Tieto sa často a mylne zamieňajú. Ide spravidla o toleranciu k riziku, postoj k riziku a únosnosť rizika. Postoj k riziku znamená, koľko finančného rizika sa investor reálne rozhodol podstúpiť. Únosnosť rizika znamená rozsah, ktorý investorove financie môžu vydržať pri finančnom neúspechu. Naproti tomu tolerancia k riziku vlastne vyjadruje ako investor vníma situácie zahrňujúce finančné riziko.