Niektoré teoretické predpoklady štandardnej finančnej teórie a jej nedostatky - Pilchová, Lenka
Neoklasická ekonómia. Teória efektívnych trhov. Januárový efekt. Akciová prémia – záhada akciovej prémie („equity premium puzzle“).