Strategické plánovanie outsourcingu IS/IT - Mlynarovič, Vladimír
Ak chce podnik získať čo najlepšiu návratnosť svojich investícií do IT, musí spojiť outsourcing so systémovým prístupom nepretržitého plánovania a zabezpečenia IT zdrojov. Príspevok predstavuje 2 metódy, ktoré sa používajú na tvorbu strategického plánu pre oblasť IS/IT: metódu určenia pridanej hodnoty pre podnik (Business Value Framework - BVF) a metódu BATOG, ktorá pomáha podniku pretaviť jeho víziu do reality pomocou plánu, ktorý prepája jej celopodnikovú stratégiu s funkčnou stratégiou pre IS/IT. Cieľom výskumu bolo analyzovať a následne syntézou aplikovať obe metódy pri tvorbe stratégie pre oblasť outsourcingu IS/IT.