<The> Position and the role of gazelles in the tourism industry - Markovičová, Laura
Pozícia a úloha gaziel v cestovnom ruchu. Vzťah počtu gaziel a pridanej hodnoty v cestovnom ruchu. Osobitná pozícia týchto mladých rýchlo rastúcich podnikov v cestovnom ruchu je potvrdená štatistikou obdržanou z databáz Európskej komisie a OECD. Použitá bola aj štatistická klasifikácia ekonomických aktivít v European Community NACE Revision 2. Potvrdená bola silná korelácia medzi počtom gaziel a pridanou hodnotou v sektore cestovného ruchu.