Úvery a pôžičky v jednoduchom účtovníctve - Gášpárová, Eva
Fyzické osoby, ktoré dosahujú príjmy z podnikania alebo z inej samostatnej zárobkovej činnosti a účtujú sústave jednoduchého účtovníctva môžu za rovnakých podmienok ako právnické osoby vstupovať do záväzkových vzťahov medzi veriteľom a dlžníkom vznikajúcich na základe úverových zmlúv podľa zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v z. n. p. alebo zmlúv o pôžičke podľa zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v z. n. p.