Oceňovanie zložiek účtovnej závierky podniku v kontexte uplatňovania účtovných zásad - Kršeková, Marianna
Implementácia účtovných zásad zabezpečuje porovnateľnosť informácií z účtovníctva na úrovni slovenskej právnej úpravy a nadnárodnej úrovni (smernice EÚ, IFRS, US GAAP) za konkrétnu účtovnú jednotku. Základným právnym predpisom upravujúcim účtovníctvo v slovenskej právnej úprave je zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov. Opatrenie Ministerstva financií Slovenskej republiky č. 23 054/2002-92, ktorým sa stanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre podnikateľov účtujúcich v sústave podvojného účtovníctva v znení neskorších predpisov. Účtovné zásady a ich členenie na dve skupiny.