Efektívnosť finančných trhov z pohľadu zdaňovania - Simonidesová, Jana, 1968-
Daň z finančných transakcií je potrebná nielen na úrovni EÚ, ale aj v celosvetovom meradle, pretože finančné trhy sú stále viac prepojené a majú globálny rozmer. Dôvody a ciele návrhu dane z finančných transakcií.