Súvislosť šedej ekonomiky a indexu podnikateľského prostredia - Kubica, Milan, 1958-
Teoretické vymedzenie problematiky. Faktory vzniku šedej ekonomiky. Štyri hlavné motivátory, ktoré vedú ľudí k participácii na šedej ekonomike v štúdii Visa Europe 2013. Súvislosť indexu podnikateľského prostredia a šedej ekonomiky. Boj so šedou ekonomikou.