Meranie sociálno-ekonomického rozvoja prostredníctvom indexu lepšieho života - Valachová, Andrea, 1987-
Schopnosť vyjadrovať kvalitu rastových procesov v ekonomike a definovanie jeho vplyvu na prax hospodárskej politiky. Zhodnotenie miery sociálno-ekonomického rozvoja prostredníctvom alternatívneho ukazovateľa indexu lepšieho života - BLI.