Priame zahraničné investície v podmienkach Slovenskej republiky - Kerbčárová, Daniela, 1989-
Priame zahraničné investície, ako jedná z hlavných foriem kapitálového pohybu, predstavujú najvyšší stupeň internacionalizácie podnikových činností. Ovplyvňujú konkurencieschopnosť podnikov, ktorá v dnešnom turbulentnom svete predstavuje významný faktor ovplyvňujúci výkonnosť podniku. Stručný prehľad empirických štúdii, ktorých obsah skúmania bol zameraný na charakteristiku PZI. Vývoj prílevu PZI v podmienkach Slovenskej republiky.