Adaptácia začínajúceho učiteľa ako súčasť personálnej práce v škole - Valent, Marián
Priebeh adaptácie začínajúceho učiteľa na ZŠ. Návrh modelu adaptačného procesu začínajúceho učiteľa. Činnosti pred nástupom do zamestnania. Orientácia a začiatok pracovnej adaptácie - september. Adaptácia - rozpis na jednotlivé mesiace. Činnosti pri ukončovaní adaptačného vzdelávania a adaptácie. Činnosti po adaptácii a návrh korekcií pre ďalšieho začínajúceho zamestnanca.