Význam klímy školy a školskej triedy v kontexte adaptačného procesu žiaka ZŠ - Homoľová, Tatiana
Význam interpersonálnych vzťahov medzi učiteľmi a vedením školy, v rámci učiteľského zboru ako aj medzi učiteľom a žiakmi. Klíma školy a školskej triedy z hľadiska výchovno-vzdelávacieho procesu. Znaky pozitívnej školskej klímy. Dimenzie vytvárajúce sociálnu klímu školskej triedy. Dotazníky a posudzovacie škály na meranie sociálnej klímy školskej triedy. Adaptácia žiaka v triede prvého ročníka ZŠ.