Somálské námořní pirátství jako důsledek rozpadu státu - Rudincová, Kateřina
Teoretické vymedzenie problému pirátstvo a zrútené štáty. Príčiny somálského pirátstva. Somálske pirátske siete a ich stratégia. Možné napojenie pirátov na islamské skupiny v Somálsku. Snahy o riešenie problémov somálskeho pirátstva zo strany medzinárodného spoločenstva.