Local economic impact of domestic and international students: case of University of economics in Bratislava - Nestorenko, Tetyana
Vysokoškolskí študenti, domáci i zahraniční, majú pozitívny ekonomický vplyv na sídelné mestá vysokých škôl. Markantný nárast zahraničných študentov vo vyššom vzdelávaní na Slovensku približne od akademického roku 2003/2004, vplyv Schengenu a výmenných programov Erasmus a Erasmus+. Bratislava ako najväčšie študentské mesto na Slovensku. Dotazníkový prieskum medzi zahraničnými študentmi Ekonomickej univerzity v Bratislave zameraný na zistenie ich priameho ekonomického vplyvu na lokálnu ekonomiku Bratislavy, porovnanie s priamym vplyvom domácich študentov.