Novelizácia štvrtej smernice EÚ v oblasti prevencie legalizácie príjmov z trestnej činnosti a financovania terorizmu - Buznová, Mariana
Potrebu prijatia jasných a predovšetkým v praxi efektívnych pravidiel v oblasti legalizácie príjmov z trestnej činnosti a financovania terorizmu značne urýchlili neustále sa opakujúce udalosti spojené s teroristickými útokmi vo svete, na základe ktorých boli identifikované slabé miesta. Už v priebehu roka 2015 mnohé krajiny iniciatívne prijali obozretnejšie pravidlá smerujúce k posilneniu boja proti legalizácii príjmov z trestnej činnosti a proti financovaniu terorizmu.