Incentives Leading to Education of Managers in the Field of Information-communication Technologies - Bolek, Vladimír, 1988-
Dôležitým prostriedkom formovania schopností manažérov je sústavné vzdelávanie. Vedomosti a zručnosti získajú nielen graduálnym a postgraduálnym štúdiom, ale i rôznymi formami celoživotného vzdelávania. Manažérov ku vzdelávaniu v oblasti IKT vedie viacero stimulov, podnetov. Medzi najvýznamnejšie patrí záujem o osobný rast, možnosť lepšieho uplatnenia, budovanie kariéry. Na tieto podnety majú signifikantný vplyv viaceré faktory: pohlavie, vek, vzdelanie, pracovná pozícia.