Základem je spokojený zaměstnanec - Hupka, František
Personálna oblasť a organizačná štruktúra v bankovníctve. Tlak na výkon, tempo a množstvo práce na hranici zrealizovateľnosti a predovšetkým produktová presýtenosť trhu, ako aj zvýšený dopyt po zamestnancoch zo strany iných sektorov motivuje ku zmene pracovného miesta. Konkurenčné prostredie bánk a spokojnosť zamestnancov.