<The> Evolution of the regional disparities in the Visegrad group in the years 1995-2014 - Neszmélyi, György Iván
Regionálne disparity a vzájomné vzťahy diferenciácie a rozvoja v krajinách V4, ako aj celej EÚ. Zhrnutie výsledkov a záverov niekoľkých nedávno publikovaných významných štúdií z tejto oblasti. Štruktúra územných rozdielov krajín EÚ a samostatne aj V4. Skúmanie spojitosti medzi HDP na obyvateľa a indexom regionálnych disparít skúmaných regiónov. Korelácia medzi diferenciáciou regiónov a stupňom rozvoja zodpovedajúca Wiliamsonovej krivke.