Osobnost císaře Karla V. v reáliích německy mluvících zemí - Maier, Tomas, 1965-
Historický význam cisára Karola V. Cesta k trónu. Zápas o Európu. Osmanské ohrozenie. Cisár a nemecká reformácia. Vládca kontinentov.