Novela zákona o dani z príjmov č. 341/2016 Z. z. účinná od 1. januára 2017 - Mezeiová, Viera
Novelou zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. je s účinnosťou od 1. 1. 2017 novela č. 341/2016 Z. z. Hlavným zámerom tejto novely, ktorý je premietnutý v najväčšom počte úprav, a v procese jej prijímania vzbudil najväčšie ohlasy, je zavedenie zdaňovania podielov na zisku (dividend) a ostatných vymedzených príjmov, ktoré od veľkej daňovej reformy v roku 2004 neboli predmetom dane.