„Kritická sociální práce“ jako cesta ke změně sociálních politik - Janebová, Radka
Teoretická úvaha vzťahu sociálnej politiky a sociálnej práce, ktorá býva niekedy definovaná tak, že sociálna práca je nástrojom sociálnej politiky, avšak zriedka je tento vzťah vymedzený z perspektívy sociálnej práce – teda vo vzťahu k otázke, čím je sociálna politika pre sociálnu prácu. Poslanie sociálnej práce a iniciovanie zmien sociálnych politík v praxi.