Zákonný článok XXXVII/1875 a jeho vplyv na vývoj slovenského obchodného práva - Husár, Ján
Z histórie Obchodného zákona. Ekonomické a politické pomery v Uhorsku v druhej polovici 19. storočia. Právne pomery v Uhorsku pred prijatím Obchodného zákona. Prijatie uhorského Obchodného zákona. Zmeny v uhorskom Obchodnom zákone do vzniku Rakúsko-Uhorska. Zmeny v zákonnom článku XXXVII/1875 v období prvej a druhej Československej republiky (1918-1939) a v období Slovenskej republiky (1939-1945). Zmeny po II. svetovej vojne až do jeho zrušenia.