Problémy dátových zdrojov pri analýzach pracovných síl v poľnohospodárstve - Buchta, Stanislav
Analýza pramenných zdrojov štatistického vykazovania pracovných síl v poľnohospodárstve. Článok poukazuje na tri druhy pramenných zdrojov (podniková metóda, ďalej výberová metóda založená na sledovanie vybraných domácností a štrukturálny cenzus fariem). Príslušný dátový zdroj nielen formálne popisuje, ale dodáva k nemu i krátku obsahovú analýzu. Z hľadiska validity je najobjektívnejším údajovým zdrojom Štrukturálne zisťovanie fariem. Vecná analýza uvedených pramenných zdrojov ukázala trend kontinuálneho poklesu pracovných síl, ktorý sa v roku 2015 zastavil.