Vplyv zahraničného kapitálu na ekonomickú efektívnosť podnikov potravinárskeho priemyslu - Belešová, Svetlana
Hodnotenie ekonomickej efektívnosti podnikov potravinárskeho priemyslu na základe ukazovateľa zahraničný kapitál. Rozhodujúci dôraz bol položený na hypotéze, že v rámci ekonomickej efektívnosti skupín podnikov so zahraničným kapitálom a bez zahraničného kapitálu budú efektívnejšie podniky so zahraničným kapitálom. Táto hypotéza sa pri výpočtoch za rok 2014 nepotvrdila, nakoľko aj niektoré skupiny potravinárskych podnikov bez zahraničného kapitálu dosiahli porovnateľné, resp. lepšie výsledky v porovnaní so skupinami podnikov so zahraničným kapitálom. Ide len o predbežné zistenie.