Trh s hydinovým mäsom a jeho prognóza do roku 2020 - Matošková, Dagmar
Analýza dodávateľsko-odberateľského reťazca hydinového mäsa v období rokov 2011-2015 a prognóza situácie na slovenskom trhu do roku 2020. Akcent sa kladie na vývoj produkcie, spotreby a zahranično-obchodnej výmeny. Z analýzy vyplynulo, že produkcia hydinového mäsa od roku 2015 prevyšuje domácu spotrebu. Tento trend sa zachová aj v prognózovanom období, čím sa vytvoria predpoklady pre rast vývozu do zahraničia a zlepšenie konkurencieschopnosti na domácich a zahraničných trhoch.