Celkový pohľad na hospodársky vývoj - Morvay, Karol, 1973-
V roku 2015 možno badať prejavy zrýchleného ekonomického rastu aj zlepšených parametrov makroekonomickej stability či niektorých sociálno-ekonomických parametrov. Pokračovanie reálnej konvergencie. Kým konvergencia konečnej spotreby domácností "držala krok" s konvergenciou HDP , konvergencia verejnej spotreby relatívne zaostávala. Zmeny v štruktúre prírastku HDP. Rast dopytu a HDP ťahaný expanziou fixných investícií. Posilnenie makroekonomickej stability (rovnováhy). Podiely odvetví na medziročnom prírastku HDP.