Bohatstvo a chudoba – globálny problém v súčasnosti - Korečko, Jaroslav
Základné indikátory merania chudoby a analýza vybraných príčin chudoby vo svete. Rozdelenie a vývoj bohatstva vo vybraných regiónoch sveta a hľadanie možných ciest vedúcich k riešeniu globálneho problému chudoby.