Household expenditure on recreation and culture in Poland in the years 2005-2013 - Ćwiek, Małgorzata
Kultúra a rekreácia ako formy trávenia voľného času sú dôležitý ekonomický sektor a výdavky na tieto účely vypovedajú o životnej úrovni obyvateľstva. Štúdia na údajoch o rozpočte individuálnych poľských domácností z obdobia 2005-2013 z Centrálneho poľského štatistického úradu zisťuje pravidelnosť týchto výdavkov, diferenciáciu podľa socio-ekonomických profilov a pokúša sa identifikovať príčiny ich rozmanitosti.