Zmeny v štruktúre príjmov: hodnotenia, príčiny a perspektívy - Morvay, Karol, 1973-
Mzdová kvóta, hraničná mzdová kvóta. Príčiny nízkej alebo klesajúcej mzdovej kvóty. Osobitosti vývoja štruktúry príjmov a ich príčiny. Zmenili sa vývojové tendencie v proporcii príjmov (zložiek pridanej hodnoty). Kompenzácie zamestnancov (od r. 2013) mali neobvykle veľký podiel na prírastku pridanej hodnoty. Podiel odvetví s relatívne vysokou/nízkou mzdovou kvótou na prírastku HDP. Podiel odvetví s veľkou ingerenciou štátu na celkovom prírastku zamestnanosti.