Adequacy test for longevity risk reserves for a portfolio of model annuities from Pillar II of the Slovak pension system - Bilíková, Mária, 1951-
Zameranie sa na dôchodky z II. piliera. Výplatná fáza bude analyzovaná z pohľadu poisťovne, ktorá pri určovaní výšky dôchodku musí zohľadniť na jednej strane svoju konkurencie schopnosť a na druhej strane svoju solventnosť. Test primeranosti rezerv. Skúmanie modelového portfólia jedného z typov doživotných dôchodkov z II. piliera.