Filozofia a kultúra - Zágoršeková, Marta
Vzťah medzi filozofiou a kultúrou. Hlavným východiskom skúmania tohto vzťahu je téza, že kultúra je par excellence skupinový, respektíve sociálny jav, filozofia závisí od individuálneho intelektuálneho úsilia, no svojim spôsobom reprezentuje kultúru danej spoločnosti. Interpretácia tohto vzťahu vždy závisí od skúmania rozdielu medzi vyjadrovacou a reprezentatívnou funkciou jazyka.