Human capital in the social quality - Antalová, Mária, 1952-
Sociálna kvalita je nová kategória a na Slovensku nie je dobre známa. Ľudský kapitál ako teoretický rámec posilnenia spoločenského postavenia (social empowerment). Nový prístup k intelektuálnemu kapitálu (klasická paradigma vs. nová paradigma). Inovovaný prístup k ľudskému kapitálu. Rozmer ľudského kapitálu. Prehľad špecifických atribútov sociálnej kvality, z ktorých vyplývajú základné charakteristiky sociálnej kompetencie. Zhrnutie a vyhodnotenie postojov vplyvných autorov, ktorí sa venujú posilneniu spoločenského postavenia a ľudskému kapitálu. Vnímanie ľudského kapitálu v súvislosti s profesijným kapitálom, sociálnym kapitálom, učiacim (sa) kapitálom, znalostným kapitálom a kreatívnym kapitálom. Návrh modelu pracovnej sily na základe menovaných kapitálov.